Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-09@03:57:17 GMT

حضرت علی(ع) سرمایه ای عظیم برای تربیت انسان‌ها

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۸۶۳۹۶

حضرت علی(ع) سرمایه ای عظیم برای تربیت انسان‌ها

مشهد- جامع‌ترین الگویی که برای جوانان نسل امروز وجود دارد، سیره حضرت علی (ع) است‌ و با الهام از ایشان می توانیم در مسیر سعادت قرار گیریم.

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: این شب‌ها فاصله زمین تا آسمان، بنده تا خدایش قد و اندازه یک تلنگر شده است. گوش را تیز کنی، نجوای الغوث الغوث را خواهی شنید، ناطق خوش و آوای ملایم قرآن بیشتر از هر زمان سایه گسترانیده و عرش و فرش طریق وصال را برگزیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شب قدر، این شب‌های پر رمز و راز، بندگان با دستانی پرنیاز در راه استجابت دعا و رقم زدن سالی نکو، نام ۱۴ معصوم را به درگاه معبود روانه می‌سازند و طلب تقدیری نورانی می‌کنند.

عظمت و حلاوت لیله‌القدر از آسمان‌ها فراتر است و بهشت را برای آنان که این شب‌ها را قدر بدانند، وعده داده شده است. شب‌های قدر فرصتی برای بازگشت به هستی خویشتن و دوری از اسارت تن است. از خود آزاد شدن و پیوستن به آفاق معنویت نتیجه این بازگشت و دوری خواهد بود و وسوسه‌های نفس اماره در هم تنیده و از شکوه این شب‌ها عاجز می‌شود. شب زنده‌داری‌های قدر، یادآور مظلومیت علی(ع) است.

دل‌ها در جفا و ستم به او دردمند و سرها در قنوت خموده است. علی (ع) اسوه عشق به بندگان خدا، نمونه نورانیت زمین و آسمان و گوهر ربانیت است. در فراغ او بود که سنگ خون گریست و سبزی شکوفه‌ها به تاریکی بدل شد. علی (ع) زمامدار عدالت و حقانیت، زمزمه نامش برکت و صفاتش طلایه‌دار الگوی بشریت است. چه توفیق و لیاقتی برتر از این که ادامه دهنده راهش بوده و از رهنمون‌های کمال‌بخش او اطاعت کرد.

ایام شهادت حضرت علی (ع) فرصتی برای این الگوگیری و فیض بردن از الطاف امام اول شیعیان است و این مهم بهانه‌ای شد تا با امیرحسین بانکی پور نویسنده و استاد دانشگاه در خصوص ویژه گی های این امام اهمام به گفتگو بپردازیم.

حضرت علی (ع) جامع‌ترین الگوی بشریت

این نویسنده در بیان شخصیت امام علی(ع) با اشاره به آیات ابتدایی سوره دخان اظهار می‌کند: در این آیات حضرت علی (ع) به عنوان کتاب مبین و کتابی که آشکار شده است، معرفی شده‌اند.

وی می‌افزاید: اینکه حضرت علی(ع) کتاب مبین عنوان گرفته‌اند یعنی در بین انسان‌های کامل آن الگویی که بیشتر از همه به عنوان یک انسان کامل و بی‌نظیر معرفی می‌شود، آقا امیرالمومنین(ع) هستند که تمام جنبه‌های یک انسان کامل در سیره و سنت ایشان دیده می‌شود.

بانکی‌پور تصریح می‌کند: در این الگوگیری هم نقش سربازی که حضرت علی (ع) به عهده داشت هم نقش فرمانده وجود دارد، نقش زهد و دوری از دنیا، نقش شجاعت و حماسه، نقش زمانی که همه مردم به او روی آوردند و زمانی که به او پشت کردند و می‌توان جنبه‌های به ظاهر متضاد و متفاوت را در الگوی زندگی علی (ع) دید.

وی تاکید می‌کند: جامع‌ترین الگویی که در مقابل چشم جوانان نسل امروز وجود دارد، سیره حضرت علی (ع) است‌ و با الهام از جملات ایشان در نهج‌البلاغه و سخنان دیگری که به دست ما رسیده می توانیم در مسیر سعادت قرار گیریم.

این استاد دانشگاه ابراز می‌کند: معرفت و محبت دو مولفه الگوگیری هستند. عشق حضرت در دل تمام جوانان وجود دارد و حالا وقت آن است که بیشتر از قبل با سنت‌های امیرالمومنین (ع) آشنا شد.

ویژگی‌های مختلفی که یک جوان باید در خودش ایجاد کند در سیره این حضرت پیدا می‌شودوی تصریح می‌کند: حضرت علی (ع) آن‌جا که باید سکوت کند، سکوت می‌کردند و در زمان فریاد، فریاد می‌زدند. آن‌جا که باید در برابر یتیمی اشک بریزند، اشک می‌ریختند و آن‌جا که باید در برابر دشمنان سینه ستبر می کردند، ایستادگی می‌کردند. ویژگی‌های مختلفی که یک جوان باید در خودش ایجاد کند در سیره این حضرت پیدا می‌شود.

بانکی‌پور با بیان اینکه حضرت علی (ع) راه رسیدن به لقاح الله است بیان می‌کند: هرچه‌قدر این الگو گیری را در زندگی خودمان پررنگ‌تر کنیم، سیر علی‌اللهی ما سریع‌تر خواهد شد و به غایت کمال انسانی زودتر خواهیم رسید.

حضرت علی(ع) سرمایه عظیمی برای تربیت انسان‌ها است

در ادامه آشنایی با شخصیت امام اول شیعیان با حجت الاسلام دکتر مهدی نخاولی کارشناس مذهبی به گفتگو نشستیم.

وی در خصوص جایگاه حضرت علی (ع) در عالم خلقت، با بیان اینکه امیرالمومنین (ع) پیامبر دوم مسلمانان است اظهار می‌کند: در قرآن و در سوره مباهله امام علی (ع) نفس پیامبر معرفی شده و در واقع این دو بزرگوار یک حقیقت هستند که در دو جایگاه ظهور و بروز کرده‌اند.

این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه امام اول شیعیان در عالم زمین و در همه زمینه‌ها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند تصریح می‌کند: ایشان از حیث علم و معرفت، شرافت و اخلاق، کرامت نفسانی، مروت و جوانمردی و قدرت و پهلوانی ستودنی است .

وی ادامه می‌دهد: کمتر شخصیتی وجود دارد که تا این اندازه جامعیت داشته و محبوب و مطلوب تمام فرقه‌ها از هر صنفی باشد، دانشمند و عالم به حضرت علی(ع) اقتدا می‌کند، عارف و همه فرقه‌های صوفی و اهل باطن می‌خواهند خود را به امیرالمومنین(ع) برسانند و سلسله‌خود را به ایشان نسبت دهند.

حجت الاسلام نخاولی ابراز می‌کند: فیلسوف و حکیم، حاکمان و متخلفان می‌خواهند خود را به امیر المومنین(ع) منتسب کنند، زیرا علی (ع) حاکمی بود که حیرت تمام عالم را در حکومتش باعث شد و حق برایش در همه انسان‌ها یکسان بوده است. حاکمی بودند که کمتر از همه استفاده و بیشتر از همه خدمت کردند.

چیزی نبوده که از کرامت و فضائل انسانی باشد و حضرت علی در قله آن ندرخشدوی بیان می‌کند: امام علی (ع) برای پهلوانان در پهلوانی اسوه بود. چیزی نبوده که از کرامت و فضائل انسانی باشد و ایشان در قله آن ندرخشد. هر کسی در هر زمینه‌ای باشد، مقتدایش امیرالمومنین(ع) است.

وی اظهار می‌کند: شخصیت حضرت علی(ع) سرمایه عظیمی برای تربیت انسان‌ها و بزرگترین نعمتی است که خداوند برای آن‌ها نازل کرده است.

حجت الاسلام نخاولی تصریح می‌کند: اگر در جامعه کنونی فقط داستان هایی از شخصیت امیرالمومنین(ع) بیان شود، همه عالم عاشق و مجذوب ایشان می‌شوند. هر کسی که فطرت سالم و پاکی داشته باشد، خواهان خوبی و زیبایی است. هرکسی از صلابت کوه، از عظمت و عمق دریا، از جریان رود، از طراوت جنگل خوشش می‌آید. حال اگر کسی تمام این‌ها را یک‌جا جمع کرده باشد، چگونه ممکن است دلباخته او نشود.

وی می‌افزاید: دوستی با امیرالمومنین مختص شیعه و مسلمان نیست، مگر کسی عقل سالمی نداشته باشد که شیفته او نشود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۶۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارسال ۲۰۰ مقاله ملی و بین‌المللی به کنگره جهانی حضرت رضا(ع)

زهره نصرت خوارزمی دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع) از ارسال ۲۰۰ مقاله در سطح ملی و بین المللی به دبیرخانه کنگره بین المللی حضرت رضا (ع) خبر داد. - اخبار فرهنگی -

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با بیان اینکه مشارکت کنندگان در بخش بین المللی لزوما مسلمان و شیعه نیستند، اضافه کرد: شرکت کنندگان در کنگره حضرت رضا (ع) از نژادها، کشور‌ها و طبقات مختلف هستند. در ابتدا 116 کتاب به 24 زبان با دسترسی باز در اختیار محققان قرار گرفت و جلسات متعددی شکل گرفت و اساتید دانشگاه‌های بزرگی در رشته‌های مطالعات اسلامی و شیعه پژوهی که در این کنگره شرکت می‌کنند توانسته‌اند با ادبیات رضوی ارتباط برقرار کنند. 

 
خوارزمی گفت: تلاش کردیم در برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) تعدد جغرافیایی و تکثر هویتی دیده شود. از بورکینافاسو تا برزیل، از توکیو تا میشیگان، از همه قاره‌ها شرکت کننده و از نژاد‌ها و ادیان مختلف داریم. 
دبیر بخش بین‌الملل کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با اشاره به برگزاری پیش‌نشست‌های کنگره در واتیکان و عراق اظهار کرد: در یکی از پیش‌نشست‌ها که در واتیکان برگزار شد از مرکز مریم شناسی بیروت، از یونان، رم و واتیکان شرکت کننده داشتیم. همچنین در دو جلسه‌ای که در بغداد عراق برگزار شد از کویت، مراکش، مصر و عراق شرکت کرده بودند. تلاش کردیم هر محلفی، محفل گفت‌وگو برای روشن شدن ابعاد مختلف عدالت از منظر امام رضا (ع) باشد. 
 
وی اضافه کرد: از آنجایی که امام رضا (ع) اهل احتجاجات و گفت وگو با غیر بودند و همچنین روایت‌های متعددی از مواجهه ایشان با مسیحیان و زرتشتیان وجود دارد، یکی از شرکت کنندگان در جشنواره کشیشی انگلیسی است که آیات انجیل را در حوزه عدالت و مقارن آن را با ادبیات رضوی کنار هم قرار داده است. این نشان می‌دهد که فهم ما از عدالت به هم نزدیک است و این عدالت مبنای خوبی برای تعاملات آینده در جهان است که این نیاز بیش از پیش احساس می‌شود. 
  
خوارزمی با بیان اینکه در صربستان هیچ کتابی به زبان صربی درباره امام رضا (ع) وجود ندارد، ادامه داد: هم اکنون کتاب «امام رضا (ع)؛ دانای خاندان محمد (ص)» در حال ترجمه به زبان صربی است و جالب است که صاحب انتشارات در آن کشور به واسطه تماشای سفر‌های اربعین به فرهنگ شیعی علاقمند شده و داوطلب انتشار این کشور شده است. 
 
دبیر کنگره جهانی حضرت رضا (ع) در پایان گفت: عراق، لبنان، بورکینافاسو، مالی، آمریکا، اسپانیا، هلند، انگلیس، بلژیک، مراکش، گرجستان، تایلند، بوسنی و ... ازجمله کشور‌هایی هستند که در کنگره بین المللی حضرت رضا (ع) شرکت خواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هیأت ظرفیتی برای اجتماع قلوب و تربیت انسان انقلاب اسلامی
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • ارسال ۲۰۰ مقاله ملی و بین‌المللی به کنگره جهانی حضرت رضا(ع)
  • تکریم معلم در همه طول سال انجام شود
  • اعتماد اجتماعی مردم به فرهنگیان مهمترین سرمایه آموزش و پرورش است 
  • رسالت معلم تربیت انسان در طراز مقام توحیدی است
  • تصاویری زیبا از همخوانی خادمان در چایخانه حضرت رضا(ع) | ویدئو
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • عدم تامین معیشت؛ مانع استقبال روحانیون از مسئولیت امامت جماعت